Deze stichting is in het leven geroepen om het gedachtegoed aan Friedel Münch en Helmut Fath levend te houden. Deze twee spraakmakende constructeurs uit de Duitse motorsportgeschiedenis hadden één ding gemeen; hun motoren moesten tot de snelste ter wereld behoren. En ze deden er alles aan om dat te bereiken. Münch verlegde zijn aandacht van racemotoren naar de productie van zware, krachtige straatmotorfietsen. De inspanningen van Friedel Münch leidde uiteindelijk tot de geboorte van de Münch Mammoet, onder liefhebbers gezien als de eerste superbike ter wereld. Fath zijn vasthoudendheid leidde in 1968 tot het behalen van het wereldkampioenschap in de 500 cc zijspansport. Fath bleef zich gedurende zijn leven concentreren op het tunen van wegracemotoren. De door deze constructeurs gebouwde motorfietsen maken tot op de dag van vandaag nog steeds een geweldige indruk. Maar er zijn ook andere mensen betrokkenen in hun opmerkelijke historie, zoals de Duitser Prof. Dr.-Ing. Peter Kuhn en de Amerikanen Joseph Floyd Clymer en George McCulloch Bell. Ook naar hun rol hebben we uitgebreid onderzoek verricht.

logo logo

In 2013 heeft de stichting het boek Mit Herz und Seele, de complete geschiedenis van Friedel Münch en Helmut Fath uitgegeven. In 2021 is de vervolmaakte versie hiervan in de Engelse taal uitgebracht: ‘The Pursuit of Perfection, The Stories of Friedel Münch & Helmut Fath’.

Ook werken wij aan een boek met alle Münch-modellen. Hierin zullen nagenoeg alle typen motorfietsen beschreven zijn die ooit door Friedel Münch zijn gebouwd, dit van 250 tot 2000 cc. Met alle bekende informatie omtrent de verschillende typen zoals o.a. technische gegevens, bijzonderheden, framenummers en productiejaren. Voor dit boek doen wij nog onderzoek. Om dit boek zo volledig mogelijk te maken doen wij een beroep aan alle Münch-eigenaren om gegevens/bijzonderheden van hun motorfietsen met ons te delen. Andersom werkt het natuurlijk ook. Heeft u vragen over uw Münch-motorfiets laat het ons weten. Wellicht kunnen wij u van informatie voorzien.

© 2021 Mitherzundseele.com, All Rights Reserved